Genel Tanıtım


Tanıtım

Yüksekokulumuz 28/03/1983 tarihli ve 2809 Sayılı Kanun’un Ek-30’ uncu maddesine göre, 25/10/2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Yüksekokulumuz Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi olmak üzere iki bölüm halinde kurulmuş olup Sağlık Yönetimi Bölümü şu an için aktif konumda değildir. Yüksekokulumuzda aktif olarak Hemşirelik Bölümü bulunmaktadır.

Suşehri ilçesinde bulunan Yüksekokul Binası, eğitimin niteliğine uygun alt yapı çalışmaları yapılarak ilk kez 2014-2015 yılı eğitim öğretim yılında kullanılmaya başlanmıştır. Suşehri İlçesi’nde bulunan binada 6 adet derslik, 1 adet kütüphane ve 230 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.. Ders uygulama alanları olarak 1 adet temel beceri laboratuvarı, 1 adet temel tıp laboratuvarı ve son teknolojiye uygun 1 adet simülasyon eğitim laboratuvarı bulunmaktadır. Simülasyon eğitim labaratuvarında yüksek geçerlilik 1 yetişkin ve 1 doğum maketi vardır.

Hemşirelik eğitimi sadece teorik odaklı değil uygulama ile birlikte verilen bir eğitimdir. Derslerin uygulamaları Suşehri Devlet Hastanesi, Zara Devlet Hastanesi (Suşehri-Zara arası 57 km), Sivas Numune Hastanesi, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Toplum Sağlığı Merkezlerinde yapılmaktadır (Suşehri-Sivas arası 130 km).

 

 

Yukarı