Telefon: 0 346 219 1010-2050 susaglikyo@cumhuriyet.edu.tr

Diyabet Günü Farkındalık etkinliği düzenlendi.

Duyuru Başlangıç Tarihi : 15.11.2017 - Duyuru Bitiş Tarihi : 20.06.2018

Suşehri Sağlık Yüksekokulu tarafından 14 Kasım Diyabet Günü Farkındalık etkinliği düzenlenerek ilçe halkı sağlık taramasından geçirildi. Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer TUĞUT  "Geçen yıl başlattığımız diyabet günü farkındalık etkinliğini bu yılda gerçekleştiriyoruz. 1991 yılından itibaren gerçekleştirilen dünya diyabet gününün en önemli farkındalık kampanyasını düzenlemekten mutluyuz. İnsan sağlığının korunması, tedavi olmasından daha öncelikli ve önemlidir. Yapılan çalışmalara göre diyabet hastalarının oranının yüzde yüz arttığı ve Türkiye'de on milyonun üzerinde diyabet hastasının olduğu bilinmektedir. Hastaların üçte birinin diyabet hastası olduğunun farkında olmaması nedeni ile burada bu farkındalığı oluşmak için bir aradayız. İç hastalıkları hemşireliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Feride TAŞKIN YILMAZ danışmanlığında Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekoklu öğrencileri tarafından diyabet eğitimi ve kan şekeri taraması gerçekleştiriyoruz. Yoğun ilgi için herkese teşekkür ederim." dedi.

GÜNCEL DUYURULAR