Telefon: 0 346 219 1010-2050 susaglikyo@cumhuriyet.edu.tr

Çocuk Yaşta Evlilikler adlı sempozyum düzenlendi.

Duyuru Başlangıç Tarihi : 28.11.2017 - Duyuru Bitiş Tarihi : 22.08.2018

Okulumuz tarafından "Çocuk Yaşta Evlilikler" konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür Mekezinde gerçekleştirilen sempozyuma Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Rektörümüz Prof.Dr.Alim YILDIZ'ın eşi Emine YILDIZ hanımefendi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Sempozyum öncesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri mini bir konser verdi.

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Nilüfer TUĞUT yaptığı açılış konuşmasında, " Kadına yönelik her türlü şiddet yaşam hakkını tehdit eden temel insan hakları ihlali, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir toplum sağlığı sorunudur. Kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde, genç-yaşlı, kentli-köylü, eğitimsiz-eğitimli, zengin- yoksul, ev kadını-çalışan kadın farkı olmaksızın, kadınların büyük çoğunluğunun yaşadıkları ortak bir sorundur. Ülkemizde ve dünyanın gelişmekte olan birçok ülkesinde çocuk hakları ihlallerinde ilk sırayı da çocuk yaşta evlilikler almaktadır." dedi.

GÜNCEL DUYURULAR