SUŞEHRİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU’NDA SUŞEHRİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK KULÜBÜ (CÜSHEK) ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TARAFINDAN CÜSHEK SEMİNER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA "SEMİNER 1: MEME KANSERİ FARKINDALIK SEMİNERİ" DÜZENLENDİ

Haber Tarihi :   18.10.2022

Program, saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve açılış konuşmalarıyla devam etti. 

Suşehri Sağlık Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer TUĞUT, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Pınar YILMAZ EKER, akademisyenler, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri katıldı. 

"Ayda 5 dakika kendi kendine meme muayenesi için zaman ayır" sloganı ile meme kanseri erken teşhisinin önemine vurgu yapan Yılmaz Eker, kanserin oluşumunu engellemenin günümüzde zor olduğunu ancak farkındalık geliştirerek erken tanılama ile iyileşme oranlarının atacağına vurgu yaptı. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerin de meme kanseri için riskli olduğunu söyleyen Tuğut, erkeklerin de kendi kendine meme muayenesini düzenli olarak yapmaları konusunda bilgi verdi. 

Etkinlik sonunda, CÜSHEK seminer günlerinin devam edeceği bilgisi verildi ve bu tür farkındalık programlarının devamı yönünde ortak görüşler paylaşıldı.

Yukarı